Com fer un microvídeo promocional en 5 minuts…

Dimarts 13 llegia un tweet de @betesiclicks  que ens encoratjava a mostrar la nostra creativitat fent una Google Search Story, i  de seguida vaig entrar, tot encuriosit, a l’anotació Fes la teva Google Search Story d’aquest molt recomanable bloc ultrasònic, que amb un to molt pedagògic ens explica què és això.

I és que els de can Google se la saben llarga. De seguida vaig començar a experimentar amb aquesta eina que, sincerament, desconeixia. Tot plegat és molt senzill, i en pocs minuts tens la història cuinada. Només cal tenir un compte a YouTube. Es tracta de crear un microvideo promocional d’alguna temàtica sobre la base de cerques de Google. Acte seguit afegeixes una banda sonora i… ja pots pujar la història a YouTube!

Tan bon punt vaig llegir l’anotació betaclicaire vaig utilitzar l’aplicació per crear un microvídeo promocional del butlletí electrònic RECERCAT:

I ahir, després del partit contra l’Espanyol, conscient de l’èpic final de temporada que ens espera als culers (on haurem de lluitar contra elements naturals -el volcà islandès ens permetrà viatjar a Milà per jugar-hi la Champions?- i antinaturals -àrbitres, primes a tercers…-), vaig decidir dedicar una Google Search Story al Barça:

(Avui he sabut que l’equip viatjarà a Milà en autocar i farà nit a Cannes)

I aquest matí, hem estat donant-hi voltes, conjuntament amb l’Eva Gutiérrez Pardina (La poma daurada), sobre les possibilitats de Google Search Story per promoure el perfil literari i l’obra d’un autor o autora, ara que s’acosta Sant Jordi. Ella fa recerca sobre la novel·lista catalanoargentina Flavia Company, i hem dissenyat aquesta Google Search Story sobre l’escriptora:

Com feia Betes i Clicks, us encoratjo a dissenyar la vostra pròpia història utilitzant el Search Stories Video Creator.

Have a good time!

Quant a Xavier Lasauca i Cisa

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...
Aquesta entrada s'ha publicat en Web 2.0, Xarxes socials i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari