L’autor

Nascut a Barcelona (1965). Sóc físic teòric de formació (UAB, 1988), i actualment treballo com a responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D a la Direcció General de Recerca (Secretaria d’Universitats i Recerca, Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya). En aquest lloc de treball desenvolupo, entre d’altres, les següents funcions:

  • Gestió de la informació relativa a les actuacions de la DG Recerca en els plans de Govern, intra i interdepartamentals
  • Coordinació i integració dels sistemes d’informació, els indicadors i les dades estadístiques de la Secretaria d’Universitats i Recerca en matèria d’R+D
  • Elaboració i coordinació d’informes, presentacions i estudis en matèria d’R+D
  • Coordinació tècnica del butlletí electrònic RECERCAT
  • Coordinació tècnica dels continguts de la Direcció General de Recerca en el web de la Secretaria d’Universitats i Recerca
  • Coadministració dels perfils de la DG Recerca a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Delicious, Flickr…)
  • Seguiment de l’execució de les polítiques sobre temàtica de gènere vinculades a la recerca

(Accés al meu perfil professional complet)

Sóc autor de diversos articles i presentacions sobre com podem utilitzar les eines que la xarxa ens proporciona per compartir i gestionar millor el coneixement, especialment en els àmbits de les universitats i la recerca. Des de l’any 2014, imparteixo conferències sobre la utilitat de les xarxes socials per, d’una banda, comunicar la recerca i socialitzar el coneixement i, de l’altra, millorar la reputació digital dels investigadors i incrementar la difusió, la visibilitat i l’impacte de la seva recerca. Podeu accedir-hi des d’aquest blog i també des del meu perfil a Slideshare.

He estat docent a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2004-2007), on he impartit el curs “Innovar x Internet” conjuntament amb Jordi Graells i Ayo Vellosillo.

També sóc corrector de català i castellà, traductor jurat i disposo de la titulació per exercir com a professor de català per a persones adultes.

Col·laboro en el blog multidisciplinar  Des de la Mediterrània i formo part de la la Xarxa d’Innovació Pública, integrada per professionals vinculats  a les administracions per compartir projectes i bones pràctiques i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració.

També sóc membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, la Societat Catalana de Física i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

Mediterrània i món àrab

Imatge de la Mediterrània

Estic convençut que Europa i la Mediterrània són els nostres escenaris de present i futur, i per aquest motiu  també escric un altre blog (La mà de Fàtima) des del qual comparteixo algunes reflexions sobre les relacions internacionals, la mediterraneïtat, el Pròxim Orient, la llengua i el món arabomusulmà en general, i tuitejo des del compte @LaMaDeFatima.

Com diu Andreu Claret, ser europeista és fàcil per a algú que neix europeu, però és més difícil ser mediterranista. Doncs bé, sóc un mediterranista convençut de la necessitat de diàleg entre cultures molt diferents i entre religions que molt sovint s’han fet la guerra. Sempre m’he sentit atret pel món àrab tant des del punt de vista geopolític com sociocultural, i l’estudi de la llengua àrab (tinc el nivell B2 del Consell d’Europa) em permet reforçar aquesta afició.

En aquest sentit, sóc membre d’Horitzó Europa, una associació que pretén promoure la reflexió sobre els reptes de la globalització i la governança internacional per a Europa i per a Catalunya.

Identitats digitals

Em podeu trobar a les següents xarxes socials i repositoris:

Twitter
Linkedin
Slideshare
Facebook
Instagram
Delicious
YouTube

Darrera actualització: 18 d’octubre de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s