Nascut a Barcelona (1965). Sóc físic teòric de formació (UAB, 1988), i actualment treballo com a responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D a la Direcció General de Recerca (Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya). En aquest lloc de treball desenvolupo, entre d’altres, les següents funcions:
- Gestió de la informació relativa a les actuacions de la DG Recerca en el Pla de Govern i en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, i a les actuacions sobre R+D+I en els plans interdepartamentals
- Coordinació i integració dels indicadors i les dades estadístiques en matèria d’R+D en els sistemes d’informació del Departament de Recerca i Universitats
- Coordinació tècnica del butlletí electrònic RECERCAT
- Coordinació tècnica dels continguts de la Direcció General de Recerca en el web del Departament de Recerca i Universitats
- Coadministració dels perfils de la DG Recerca a les xarxes socials (Twitter, Facebook, Flickr…)
- Seguiment de l’execució de les polítiques sobre temàtica de gènere vinculades a la recerca
- Elaboració i coordinació d’informes, presentacions i estudis en matèria d’R+D
(Accés al meu perfil professional complet)
Soc autor de diversos articles i presentacions sobre com podem utilitzar les eines que la xarxa ens proporciona per compartir i gestionar millor el coneixement, especialment en els àmbits de les universitats i la recerca. Des de l’any 2014, publico articles i imparteixo conferències en universitats i centres de recerca sobre la utilitat de les xarxes socials per, d’una banda, comunicar la recerca i socialitzar el coneixement i, de l’altra, per millorar la reputació digital dels investigadors i incrementar la difusió, la visibilitat i l’impacte de la seva recerca. Podeu accedir a les meves presentacions i vídeos de les conferències des d’aquest apartat del blog i també des dels meus perfils a Slideshare i You Tube.
He estat docent a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2004-2007), on he impartit el curs “Innovar x Internet” conjuntament amb Jordi Graells i Ayo Vellosillo.
També soc corrector de català i castellà, traductor jurat i disposo de la titulació per exercir com a professor de català per a persones adultes.
Col·laboro en el blog multidisciplinar Des de la Mediterrània i formo part de la la Xarxa d’Innovació Pública, integrada per professionals vinculats a les administracions per compartir projectes i bones pràctiques i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració.
També soc membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, la Societat Catalana de Física, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i l’Associació de Traductors i Intèrprets Jurats de Catalunya.
Mediterrània i món àrab
Estic convençut que Europa i la Mediterrània són els nostres escenaris de present i futur, i per aquest motiu també escric un altre blog (La mà de Fàtima) des del qual comparteixo algunes reflexions sobre les relacions internacionals, la mediterraneïtat, el Pròxim Orient, la llengua i el món arabomusulmà en general, i tuitejo des del compte @LaMaDeFatima.
Com diu Andreu Claret, ser europeista és fàcil per a algú que neix europeu, però és més difícil ser mediterranista. Doncs bé, sóc un mediterranista convençut de la necessitat de diàleg entre cultures molt diferents i entre religions que molt sovint s’han fet la guerra. Sempre m’he sentit atret pel món àrab tant des del punt de vista geopolític com sociocultural, i l’estudi de la llengua àrab m’ha permès reforçar aquesta afició.
Identitats digitals
Em podeu trobar a les següents xarxes socials i repositoris:
Researchgate
Twitter
Linkedin
Slideshare
Facebook
Instagram
YouTube
about.me
Darrera actualització: 5 de febrer de 2022.