L’autor

IMG-20160131-WA0021

Nascut a Barcelona (1965). Soc físic teòric de formació (Universitat Autònoma de Barcelona, 1988), i actualment treballo com a responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D a la Direcció General de Recerca (Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya). La meva experiència professional se centra fonamentalment en els àmbits de la gestió del coneixement i la comunicació.

Pel que fa a l’àmbit de la gestió del coneixement, gestiono la informació relativa a les actuacions de la Direcció General de Recerca en el Pla de Govern i en el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement, i a les actuacions sobre R+D+I en els plans i les estratègies interdepartamentals. També coordino i integro els indicadors i les dades estadístiques en matèria d’R+D en els sistemes d’informació del Departament de Recerca i Universitats.

Quant a l’àmbit de la comunicació, coordino el procés d’elaboració del butlletí electrònic RECERCAT, així com els continguts sobre recerca en el web del Departament de Recerca i Universitats.

També he escrit articles i treballo activament per fer palesa l’anòmala situació de la dona en l’àmbit científic, amb l’objectiu de contribuir a trencar el sostre de vidre. En aquest sentit, a més de fer el seguiment de l’execució de les polítiques sobre temàtica de gènere vinculades a la recerca, formo part de la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, el grup de treball d’indicadors de l’Observatori per a la Igualtat de Gènere de l’Institut Català de les Dones, la Comissió de Gènere de la Institució CERCA i el Grupo de Trabajo en igualdad de género en fondos de I+D+i, impulsat per la Unidad de Mujeres y Ciencia del del Ministerio de Ciencia e Innovación.

Un altre àmbit pel qual estic interessat és el de les relacions internacionals, especialment per tot allò relacionat amb la zona Euromediterrània, el món àrab i les seves perifèries; en particular, he rebut formació en Diplomàcia Científica impartida per l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) i Sci-Tech DiploHub.

Des de l’any 2010 publico articles i imparteixo conferències en universitats i centres de recerca sobre la utilitat de les xarxes socials per, d’una banda, comunicar la recerca i socialitzar el coneixement i, de l’altra, millorar la reputació digital del personal investigador i incrementar la difusió, la visibilitat i l’impacte de la seva recerca. En concret, des d’aquell any imparteixo el taller Science dissemination 2.0: Social media for researchers als alumnes del Master in Translational Medicine-MSc, organitzat per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona-Hospital Clínic i l’IDIBAPS. Podeu accedir a les meves presentacions i vídeos de les conferències des d’aquest apartat del blog i també des dels meus perfils a Slideshare i You Tube.

He estat docent a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2004-2007), on he impartit el curs “Innovar x Internet” conjuntament amb Jordi Graells i Ayo Vellosillo.

També soc corrector de català i castellà, traductor jurat i disposo de la titulació per exercir com a professor de català per a persones adultes.

Col·laboro en el blog multidisciplinar Des de la Mediterrània i formo part de la la Xarxa d’Innovació Pública, integrada per professionals vinculats a les administracions per compartir projectes i bones pràctiques i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració.

També soc membre de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, la Societat Catalana de Física, la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i l’Associació de Traductors i Intèrprets Jurats de Catalunya.

(Accés al meu perfil professional complet.)

Mediterrània i món àrab

Imatge de la Mediterrània

Estic convençut que Europa i la Mediterrània són els nostres escenaris de present i futur, i per aquest motiu també durant un temps vaig estar escrivint un altre blog (La mà de Fàtima) des del qual compartia algunes reflexions sobre les relacions internacionals, la mediterraneïtat, el Pròxim Orient, la llengua i el món arabomusulmà en general; m’agradaria reactivar aquesta vocació mediterraniobloguera quan disposi d’una mica més de temps; el que sí mantinc bastant actiu és es el compte de Twitter @LaMaDeFatima, a la bio del qual podeu llegir: International relations and Arab world (politics, culture, media) from a Catalan point of view. Highly believer in Mediterraneism.

Com diu Andreu Claret, ser europeista és fàcil per a algú que neix europeu, però és més difícil ser mediterranista. Doncs bé, sóc un mediterranista convençut de la necessitat de diàleg entre cultures molt diferents i entre religions que molt sovint s’han fet la guerra. Sempre m’he sentit atret pel món àrab tant des del punt de vista geopolític com sociocultural, i l’estudi de la llengua àrab m’ha permès reforçar aquesta afició.

Identitats digitals

Em podeu trobar a les següents xarxes socials i repositoris:

Researchgate
Twitter
Linkedin
Slideshare
Facebook
Instagram
YouTube
about.me

Darrera actualització: 12 de juliol de 2022.

Deixa un comentari