El blog

ase_quantic

Els articles que podeu llegir en aquest blog tracten temàtiques molt variades:

  • Ús de les xarxes socials en l’àmbit de les universitats i la recerca científica: articles que expliquen recursos 2.0 destinats a millorar l’impacte i la visibilitat dels articles científics, incrementar la reputació digital dels investigadors i difondre la tasca que duen a terme des de les universitats, els centres de recerca i els altres agents vinculats al sistema català d’R+D.
  • Comunicació científica: articles encaminats a fer difusió de la ciència i d’eines i recursos per estimular les vocacions científiques a les escoles.
  • Open World: inclou articles que abracen des de l’Open science i  l’Open access (moviment pel lliure accés a la informació científica que té com a objectiu aconseguir que els treballs de recerca de qualsevol disciplina siguin accessibles gratuïtament des de la xarxa) fins a l’Open data (el fet de posar a disposició pública i lliure de la ciudadania les dades que genera l’Administració en formats digitals i estandarditzats).
  • Dones i ciència: anotacions dedicades a fer palesa l’anòmala situació de la dona en l’àmbit científic, amb l’objectiu de contribuir a trencar el sostre de vidre.
  • Història de la ciència: articles sobre fets rellevants de la història de la ciència, especialment dels Països Catalans.
  • Innovació a l’Administració: exemples de bones praxis sobre com podem transformar l’Administració més enllà de la gestió pública clàssica (avaluació de polítiques públiques, qualitat…), sobre la base de nous entorns productius, d’aprenentatge, gestió i relació més alineats amb la societat del coneixement.

Aquest blog va ser guanyador del Premi Blocs Catalunya 2011 en la categoria de blogs personals d’Universitats, recerca i ciència.

Espero que us agradin els articles: els vostres comentaris seran molt ben rebuts!

Darrera actualització: 27 de maig de 2021.

Deixa un comentari