Amb l’objectiu d’apropar als més petits la recerca sobre nanotecnologia que es fa a Catalunya, la Direcció General de Recerca acaba de publicar un nou conte de la col·lecció «La Laura i en Joan» que porta per títol La Laura i en Joan a la dimensió nanoneguda.
La Direcció General de Recerca publica periòdicament noves aventures de la Laura i en Joan amb l’objectiu d’acostar el món de la recerca científica que s’està duent a terme a Catalunya als infants d’entre 6 i 10 anys, divulgar-ne la seva funció social i fomentar les vocacions científiques.
L’argument en tots els llibres de la col·lecció es basa en els superpoders de la Laura i en Joan, que permeten al personal investigador de diversos centres i grups de recerca universitaris de Catalunya solucionar enigmes i resoldre situacions complicades. Els contes, alhora que exposen recerques en diverses disciplines, també treballen de manera indirecta el respecte, la igualtat de gènere, la coeducació, la intergeneracionalitat, els hàbits alimentaris i l’ús de transports sostenibles.
En aquesta ocasió els joves protagonistes uneixen les seves energies per col·laborar amb els investigadors de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) per desenvolupar una superbateria de grafè molt més sostenible i eficient.
La recerca a escala nano té un impacte emergent en la nostra vida diària. Modificant àtoms, molècules, proteïnes i cèl·lules s’aconsegueixen aplicacions molt diverses: materials superconductors, més forts, més lleugers, cures contra el càncer no invasives… i molta d’aquesta recerca es fa a casa nostra.
La nanotecnologia ara per ara és una disciplina mainstream, com ho demostra el fet que recentment les activitats de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia desenvolupades en el programa NanoEduca han estat reconegudes amb el Premi Nacional de Comunicació Científica, que atorguen la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i el Govern de la Generalitat de Catalunya.
Si voleu accedir a més continguts interessants sobre nanotecnologia, us recomano que accediu al número del butlletí RECERCAT dedicat al físic Richard Feynman.
Anotacions relacionades:
- Acostem la recerca catalana als més petits amb els darrers contes de la Laura i en Joan!
- Acostem els fets de l’Onze de Setembre als més petits!
- Acostem la Revolució Industrial als més petits!
- Acostem el món de la paleontologia als més petits!
- Acostem el món de l’alquímia als més menuts!
- Fem història jugant amb Narcís Monturiol!
- Nous contes de la Laura i en Joan: acostem la ciència als més petits!
- Fem ciència jugant… amb els contes de la Laura i en Joan!
- Nova pàgina web amb recursos per al professorat