Lydia Gil (@morrita2000), que lidera el projecte Social media en investigación, em va proposar de ser entrevistat al voltant de les qüestions que tracta en el seu interessant projecte.
Social media en investigación (Twitter, Facebook) és un ambiciós i interessant projecte que té per objectiu analitzar els avantatges i els inconvenients de les xarxes socials temàtiques i especialitzades per als investigadors, els mitjans de comunicació social i la identitat digital, tot plegat aplicat al món acadèmic i científic. Des de la seva pàgina web, a més de participar en interessants debats, podem accedir a diversos articles de lectura molt recomanable sobre xarxes socials temàtiques del món acadèmic i científic, identitat digital i recursos 2.0 per a científics. També hi ha un apartat d’entrevistes a persones vinculades al món de la recerca i la comunicació científica 2.0 (em sento molt honorat de formar part d’aquest apartat 🙂 ).
L’entrevista va durar dues hores i mitja i va transcórrer en un clima de gran cordialitat. Les preguntes que va triar la Lydia abracen pràcticament tots els meus àmbits d’interès al voltant de la recerca i la comunicació científica 2.0. Un cop l’entrevista va ser publicada, una de les coses que més em va agradar van ser els titulars que la Lydia havia triat, heus ací un tast:
M’encanta conjugar el verb compartir; compartir és una cosa essencial en aquesta era tecnològica en què ens ha tocat viure.
Les tecnologies mòbils estan impactant sobre molts àmbits de la nostra vida. La manera com ens comuniquem s’està transformant i això afecta, en particular, la comunicació de la ciència.
Els investigadors han d’adaptar-se a aquest nou escenari 2.0 i adquirir noves habilitats, conèixer noves eines i assumir noves aptituds.
Les xarxes socials estan revolucionant el món acadèmic i també la manera com es teixeixen complicitats en aquest món.
És important tenir en compte que Internet és un espai de conversa i debat, no solament un mitjà per difondre la nostra pròpia obra.
Si teniu curiositat, podeu accedir a l’entrevista sencera.
En defintiva, ha estat una experiència i un intercanvi d’impressions molt enriquidors. Lydia, un plaer! Ens seguim! 😀