Com fer una infografia amb el teu currículum

Si fa un mes ens fèiem ressò de com dissenyar una infografia que mostrés de manera esquemàtica la nostra activitat a Twitter durant l’any 2012, en aquest article explicarem com crear una infografia que resumeixi el nostre currículum a partir de les dades de les nostres xarxes socials.

Infografia_personal

Aspecte de la pàgina principal de la infografia feta amb Vizify

Les infografies han esdevingut darrerament elements imprescindibles per exposar dades, estadístiques i tota mena d’informació útil. Aquesta combinació de coneixement (gràfics, taules) i disseny fa que les dades d’interès siguin visualment atractives i entretingudes.  En aquest sentit, dissenyar una infografia que mostri el millor de nosaltres mateixos pot arribar a ser una peça més dintre de les nostres múltiples identitats digitals.

Per generar aquesta graphical bio that shows the best of you ens hem de connectar a Vizify amb una adreça de correu electrònic. Posteriorment, i per tal de subministrar la informació que servirà per configurar la infografia, podem autoritzar l’accés a fins a cinc xarxes socials: Linkedin, Twitter, Facebook, Pinterest i Foursquare.

Sobre la base de la informació emmagatzemada en aquestes xarxes, el programa genera una infografia d’aproximadament deu pàgines. Si, com és el cas de la meva infografia, hem autoritzat l’accés a Linkedin, Twitter i Facebook, aquesta eina mostra una visió general del nostre perfil, la nostra activitat a Twitter  l’any anterior (així com els temes que més tractem en aquesta xarxa i alguna piulada particularment reeixida), un parell de les imatges més comentades en el nostre perfil a Facebook, un resum de la nostra informació acadèmica i professional i una pàgina amb els principals  enllaços que configuren la nostra identitat digital.

Tingueu en compte que potser calgui fer-hi algun retoc; per exemple, en la meva infografia es mostraven dues imatges relacionades amb dos moments certament rellevants (el lliurament del premi Blocs Catalunya 2011 i  l’aprovat de l’examen final de nivell avançat d’àrab), però jo tenia d’altres imatges també de significat emotiu i que volia incloure, no seleccionades pel sistema. Afortunadament, una de les prestacions més avantatjoses de Vizify és la capacitat de personalització , de manera que podem modificar totes les pàgines (editar, modificar i afegir informació nova) així com afegir noves imatges, permutar l’ordre en què es mostren les pàgines o canviar-ne el color. Fins i tot permet afegir el que s’anomena Factoid, és a dir, una informació estadística relacionada amb algun indicador personal.

Crec que aquesta infografia, que es genera de manera ràpida i senzilla i que només requereix uns instants per acabar de millorar la primera versió, pot arribar a ser una bona carta de presentació personal; tant és així que l’he afegida juntament a la resta de les meves identitats digitals, en el marge dret del meu bloc.

Altres possibilitats per dissenyar una infografia basada en el nostre CV

Carlos Guadián, en un dels articles més llegits l’any 2012 del seu recomanable bloc K-Government, es feia ressò d’altres possibilitats infogràfiques que podem utilitzar com a targeta de presentació del nostre currículum professional i acadèmic:

 • Re.vu: accedeix a les nostres dades de Linkedin i és molt personalitzable.
 • Visualize.me: també es basa en el nostre perfil de Linkedin i permet l’actualització de la infografia si hem fet alguna modificació en el nostre perfil.

Selecció de blocs sobre visualització de dades i infografies

Més enllà de l’aplicació de les infografies per representar el nostre currículum o el millor de nosaltres, la visualització de dades s’està configurant com un camp molt emergent per representar informació de tota mena. Aquesta és una selecció personal de blocs que parlen sobre visualització de dades i infografies:

 • FlowingData: tot un clàssic, el bloc de Nathan Yau és un dels millors blocs sobre how designers, statisticians, and computer scientists are using data to understand ourselves better — mainly through data visualization. Must follow.
 • Information is beautiful: directament des de Londres, David McCandless converteix dades en art des de la seva pàgina web amb l’objectiu de distill the world’s data, information and knowledge into beautiful, interesting and, above all, useful visualizations, infographics and diagrams.
 • Visualizing Data at The Oxford Internet Institute: Només a Oxford es pot fer una infografia com aquesta, que recull la intensitat amb què se segueix al llarg de la geografia britànica el club de la Premier que seleccionem prèviament, sobre la base de l’anàlisi de milers de tuits geolocalitzats un cap de setmana en què es juga, segons alguns, la millor lliga del món.
 • Ignasi Alcalde: el seu bloc tracta sobre gestió del coneixement i la informació, així com de tractament, anàlisi i visualització de dades.

Si voleu aprofundir-hi, des del meu compte de Delicious podeu accedir a una selecció d’articles que parlen sobre eines i recursos sobre aquesta fascinant i emergent disciplina que és la visualització de dades.

Altres articles relacionats:

Quant a Xavier Lasauca i Cisa

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...
Aquesta entrada s'ha publicat en Web 2.0, Xarxes socials i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Com fer una infografia amb el teu currículum

 1. Ignasi Alcalde ha dit:

  Gràcies companys, per ser un referent en la divulgació de la visualització de la informació.

 2. Jesús Gutiérrez ha dit:

  Molt interesant l’article. Començo a investigar Vizify per si es pot utilitzar a classe 😉

 3. Informació molt interessant, ho aplicaré a la classe!!! Gràcies,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s