Els millors piuladors del món acadèmic, segons la London School of Economics

Recentment la London School of Economics and Political Science va fer una crida adreçada als lectors i lectores del seu bloc Impact of Social Sciences per tal que opinessin sobre quins eren els millors piuladors del món acadèmic. Ja tenim els resultats de l’enquesta!

My social Network on Flickr, Facebook, Twitter and MyblogLog

Imatge: Mon réseau social à travers Flickr, Facebook, Twitter et Mybloglog… by Luc Legay

Segueixo amb interès aquest bloc (i el seu compte de Twitter: @LSEImpactBlog), que té per objectiu demostrar com la recerca acadèmica en les ciències socials pot arribar a impactar sobre les polítiques públiques, així com contribuir a la prosperitat econòmica i a la comprensió pública dels afers polítics i els canvis econòmics i socials. Té un elevat nivell d’actualització i el rigor dels articulistes és francament destacable. Per exemple, personalment recomanaria la lectura d’aquests tres apunts, publicats les darreres setmanes:

Tornant al propòsit principal d’aquest apunt, un cop feta la crida per opinar sobre els millors tuitaires del món acadèmic, es van rebre 500 suggeriments, que han estat agrupats en cinc àmbits de coneixement i que han donat lloc a cinc llistes de Twitter:

Llista de ciències socials:  abraça els camps de l’antropologia, economia, geografia, dret, ciències polítiques i sociologia. És la llista més llarga, amb més de 150 suggeriments. Hi trobem els comptes de Twitter dels economistes Paul Krugman i Joseph E. Stiglitz, i el de la tecnosociòloga Zeynep Tufekci, entre d’altres.

Llista d’arts i humanitats: història, llengües, literatura, filosofia i música. Lev Manovich, Elaine Chalus o Rachel Armstrong són alguns dels noms que mostra aquesta llista.

Llista de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques: sensiblement inferior a les dues llistes anteriors quant a nombre de comptes, i particularment fluixa pel que fa a l’àmbit de les matemàtiques. Hi trobem Jane Hart, Peter Singer i el professor de la UOC Ismael Peña López (@ictlogist), entre d’altres.

Llista de mitjans de comunicació i periodisme: Catherine Grant, Emily Bell, Dan Cohen o Alec Couros són alguns dels noms d’aquesta llista.

Llista d’Educació Superior i e-learning: inclou professionals que piulen sobre educació superior, e-learning i tecnologies aplicades a l’educació, com ara Steven W. Anderson, Josie Fraser o el molt recomanable compte de Twitter del Times Higher Education.

En definitiva, es tracta d’una selecció del bo i millor del món acadèmic, fonamentalment de l’àrea anglòfona. A les llistes es poden incorporar encara nous suggeriments (cal enviar un correu a impactofsocialsciences@lse.ac.uk). L’objectiu final és l’elaboració de la Guide to Academic Tweeting.

Anotacions relacionades:

Twitter es consolida en la recerca i la comunicació científiques

Com està incidint Twitter en els àmbits biotecnològic i biomèdic?

Sobre els límits de Twitter, les etiquetes i les llistes

“Higgs i hashtags”: una versió quàntica de Dostoievski

(T’agrada aquest bloc? El bloc L’ase quàntic participa en els Premis Blocs Catalunya 2011, i encara ets a temps de votar-lo! Gràcies pel teu suport! 🙂 )

Quant a Xavier Lasauca i Cisa

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicació científica, Recerca, Web 2.0, Xarxes socials i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s