Fem ciència jugant… amb els contes de la Laura i en Joan!

Tot aprofitant que estem gaudint de la Setmana  de la Ciència, us volia recomanar la lectura de la segona sèrie dels contes de La Laura i en Joan, de la col·lecció “Recerca Directa”, publicats per la Direcció General de Recerca (Departament de Recerca i Universitats), que continuen amb la tasca, encetada l’any 2007, d’acostar el món de la recerca que s’està duent a terme a Catalunya als infants (preferiblement d’entre 6 i 10 anys) i fomentar les vocacions científiques.

La temàtica dels contes abraça diverses disciplines científiques, com ara la paleontologia, la neurobiologia, la nanotecnologia o la fotònica, entre d’altres. L’argument en tots els llibres es basa en els superpoders de la Laura i en Joan, que permeten a  diverses investigadores i investigadors de centres i grups de recerca universitaris de Catalunya solucionar enigmes i resoldre situacions complicades. Tant pel que fa al text com a les il·lustracions, la iniciativa ha comptat amb l’assessorament de persones expertes en la matèria. Els contes, alhora que exposen recerques en diverses disciplines, també treballen de manera indirecta el respecte, la igualtat de gènere, la coeducació, la intergeneracionalitat i els hàbits alimentaris, entre d’altres àmbits.

Els contes s’han distribuït pels centres d’educació primària (on es porta a terme el programa Viu la recerca amb la Laura i en Joan, que consisteix en la lectura dramatitzada dels contes a les escoles), les aules hospitalàries i les biblioteques publiques de Catalunya, i també es poden consultar en línia al web del Departament de Recerca i Universitats, des d’on es poden descarregar els onze contes (en format PDF i multimèdia), així com les guies didàctiques amb activitats i materials que permeten complementar la tasca narrativa del professorat i els pares i les mares.

Personalment us recomano una activitat familiar com a mares i pares: un cop hàgiu descarregat i imprès els contes i les guies didàctiques, posteriorment a la lectura del conte us suggereixo que entretingueu la mainada amb les activitats complementàries que figuren a les guies (trencaclosques, sopes de lletres, acolorir dibuixos…). Que passeu una bona vetllada!

Anotacions relacionades

 
Advertisement

Quant a Xavier Lasauca i Cisa

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s