Es pot innovar a l’Administració amb un butlletí electrònic?

Des de la Direcció General de Recerca (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa) treballem per aconseguir-ho. Recentment hem publicat a la revista Coneixement i Societat, editada pel Comissionat per a Universitats i Recerca, un article on expliquem tots els secrets del butlletí electrònic RECERCAT (el què, qui, com i cap a on), i aquest apunt pretén ser una síntesi d’aquest article i una invitació a la seva lectura.

b
És evident que el butlletí electrònic, en general, és una de les eines de comunicació digital més interessants que ens proporciona el màrqueting relacional.

Pel que fa concretament a RECERCAT, el butlletí de la recerca a Catalunya, els elements que l’han caracteritzat des d’un bon començament i que tractem a l’article, són, de manera resumida:

1) Un objectiu general clar: la difusió de la tasca que duen a terme les universitats, les empreses, els centres de recerca, els grups i el persona investigador a Catalunya.

2) Un públic objectiu delimitat: el personal investigador, el professorat i l’alumnat universitaris, el professorat d’ensenyament secundari i totes aquelles persones interessades per la recerca científica, la innovació tecnològica i el coneiement en general.

3) L’establiment de marca, amb un nom que recull en un sol mot la seva temàtica principal, la recerca, i un logotip els secrets del qual us seran desvetllats a l’article.

4) Una periodicitat fixa (mensual)

5) Un consell de redacció de 18 persones compromeses amb l’objectiu general, que vetlla pels continguts i per la qualitat tècnica del producte.

6) Una explotació de les potencialitats comunicatives del producte a partir de les innovadores eines que ens porporcionen les TIC i la filosofia de la web 2.0 (i que successivament han permès la incorporació d’RSS, canal de twitter, grup al facebook i publicació amb llicència Creative Commons).

A més, estem de festa. Aquest mes el butlletí electrònic RECERCAT arriba al quart aniversari, amb més vocació d’interacció i compartició que mai. Com diem  en la conclusió de l’article, la fita principal de RECERCAT és, a banda de la millora continuada del butlletí, continuar teixint noves complicitats amb els agents vinculats al sistema i consolidar les actuals, per tal de fer de RECERCAT una veritable publicació al servei del sistema català de recerca científca i innovació tecnològica.

Podeu accedir a l’article, signat per la subdirectora general de Recerca, Iolanda Font de Rubinat, la cap del servei de Planificació i Gestió de la Recerca, Àngela Bàguena, i el que això escriu, des del següent enllaç.

Quant a Xavier Lasauca i Cisa

Recerca 2.0, Ciència 2.0, xarxes socials, dones i ciència, universitats, open access, open science, innovació a l'Administració, open data...
Aquesta entrada s'ha publicat en Comunicació científica, Innovació a l'Administració, Recerca i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s